Recents in Beach

General Knowledge || Top 40 Most Interesting GK Questions in English with Answers


Top 40 Most Interesting GK


Questions in glish with Answers


1. What is the name of the organism that dies immediately after having a relationship?

Answer:- Male bee


2. Which animal lives without drinking water all its life?

Answer:- Kangaroo Rat of America


3. Where is the largest school in the world?

Answer:- In India


4. Who was called Maharana Pratap 'Bulbul'?  

Answer: Your horse.


5. Who is called marginal Gandhi?

Answer:- Abdul Ghaffar Khan


6. Which organism has five eyes?

Answer:- Bee


7. What is something that a girl has to buy only once a year?

Answer:- Rakhi


8. What is something that both men and women like to have at night?

Answer: Night's sleep.


9. Which is the fish that swims in water, walks on land and flies in the air?

Answer:- Fish


10. What is the form of a woman that everyone can see, but her husband cannot see?

Answer:- A woman's form of widow


11. Which bird has the sweetest voice?

Answer:- Bulbul


12. Which is the largest animal on earth?

Answer:- African Elephant


13. Which is the smallest state in India? 

Answer:- Goa


14. Which fish can survive outside the water for several days?

Answer:- Frog fish of Asia


15. What is the name of a fish carrying a torch-like light?

Answer:- Zitantech


16. What is Milkha Singh called? 

Answer:- Flying Sikh


17. Which animal produces both milk and eggs?

Answer:- Platypus


18. Which person does not get punishment even after killing 100 people?

Answer: – The soldiers of the country do not get punishment even after killing 100 people.


19. Which is the fish that swims in water, walks on land and flies in the air?

Answer:- Fish


20. By what other name is the Western Ghats known?

Answer:- Sahyadri


21. Which is the largest state in India?

Answer:- Rajasthan


22. Kuchipudi is a dance of which state?

Answer:- Andhra Pradesh


23. Who was the first Governor General of Independent India?

Answer:- Rajagopalachari


24. How many languages are there in the Indian Constitution?

Answer:- 22


25. Which is the oldest mountain range in India?

Answer:- Aravali Mountain


26. What is the name of a fish carrying a torch-like light?

Answer:- Zitantech


27. Firozabad district of Uttar Pradesh is famous for which type of industries?

Answer:- Glass Industry


28. From which ruler did Maharaja Ranjit Singh get the world famous Kohinoor diamond?

Answer:- From Shah Shuja


29. In which country does the green sun appear?

Answer:- In Norway


30. When was the first currency introduced in India?

Answer:- 1806 AD


31. What do boys wear every day and girls wear only once a year?

Answer:- Janeu Ko


32. Which bird never sets foot on the ground?

Answer:- A bird named Harial


33. Which animal can run fast without legs?

Answer:- Snake


34. Which fish can survive outside the water for several days?

Answer:- Frog fish of Asia


35. Which is the fastest animal in the world?

Answer:- Cheetah runs at a speed of 60 km per hour


36. How high can birds fly?

Answer:- 8848 meters above sea level


37. Which animal hides its children in the stomach when they feel threatened and then expels them?

Answer:- Kangaroo


38. Which animal does not drink water for weeks?

Answer:- Camel


39. Which acid is present in citrus fruits?

Answer:- Citric acid


40. Whose successor was Emperor Ashoka?

Answer :- Bindusara

Post a Comment

0 Comments